Egyre népszerűbbek a diffúzorok, kevesen tudják azonban, hogy pontosan hogyan működnek, mire jók, és miért érdemes beszerezni őket. Ezért lehetséges, hogy egyre több alacsony minőségű, silány termék van a piacon, melyek akár veszélyt is jelenthetnek használóikra.

A nem megfelelő anyagminőség káros hatása azonnal megmutatkozik, hiszen az orvosi tisztaságú illóolajok hatására a műanyag „megolvad”, és a párologtatás alatt mérgező műanyag részecskék kerülnek a levegőbe. (A Magyar Fogyasztóvédelem legutóbbi diffúzortesztjén például a vizsgált termékek nagy része elbukott. A kivont termékek listáját letöltheted innen.)

 

Milyen a jó diffúzor?

A jó diffúzor orvosi műanyagból készül, és ellenáll a koncentrált illóolajok erejének. Mielőtt vásárolunk, mindig vegyük figyelembe a helyiség méretét, ahol alkalmazni fogjuk! Nedves levegőjű lakásokba válasszunk száraz diffúzort, hiszen ez kizárólag illóolajat használ, normál körülmények között pedig egy hidegpárásítással működő, ultrahangos darab lesz számunkra az igazi.

Ügyeljünk rá, hogy a kiszemelt diffúzor szakaszosan és állandóan is működtethető legyen. A könnyű tisztíthatóság mellett szerepet kaphat a dizájn is, hiszen többféle enteriőrhöz illő elegáns, bohókás vagy rusztikus darabbal is találkozhatunk. Ha gyerekszobában tervezzük üzemeltetni a szerzeményünket, választhatunk éjjeli fényként is használható, vagy színterápiás készüléket. A kicsik imádni fogják!

 

Milyen diffúzort vegyek?

Gyerekszobába vagy nappaliba vendégeimnek legtöbbször a Made by Zen kisebb méretű, műanyag diffúzorokat ajánlom, mert 80 ml-es tartályuk, 3–5 órás menetidejük és esztétikus megjelenésük egyaránt ideálissá teszi őket otthoni használatra. Ha még ennél is többre vágysz, szerezz be egy elegáns üveg, egy természetes bambusz vagy stílusos porcelán darabot, akár távirányítóval együtt!

Nagyobb légtérfogat esetén, közösségi terekbe – oviba, suliba, munkahelyekre – legszívesebben a Made by Zen nagyágyúi mellett teszem le a voksomat. Ezek a gépek 700 ml-es tartállyal és 20+ órás működési idővel rendelkeznek, így az egész ovis csoport jólétéről könnyedén gondoskodnak.

 

Hogyan válasszak illóolajat?

A Fenntartható Egészség szalonban örömmel látlak akkor is, ha illóolajos test- vagy talpmasszázsra vágysz, és akkor is, ha jobban megismernéd az illóolajok világát! Aromaterápiás tanácsadásomon bemutatom neked az egyes Panarom és Adrienne Feller olajokat, megkeressük és elkészítjük a számodra tökéletes illato(ka)t, és megtudod, hogyan fordíthatod előnyödre az illóolajok erejét.

Nyíregyházán egyedülálló módon, a Fenntartható Egészség szalonban széles választékban, készletről szerezhetsz be Panarom illóolajokat és kiváló minőségű diffúzorokat. Ha kérdéseid vannak, ha kíváncsiskodnál, vagy ha pontosan tudod, mit akarsz: nézz be hozzám! Mindig szeretettel várlak!